La processó de Corpus de les Escoles

11 05 2010

El Ricard Font ens ha fet arribar aquesta foto de la processó de Corpus que celebrava les Escoles Pies pel centre de Terrassa, el dissabte de Corpus.

De fet en aquells anys de processons de Corpus n’hi havia 3 a la ciutat: la del Sant Esperit (el dia de Corpus), la de les Escoles (el dissabte) i la de Sant Pere, que es celebrava el diumenge. Més endavant aquesta processó del diumenge es va decidir celebrar-la per torns en diferents parròquies de la ciutat; tal i com va succeir l’any 1955 en que li va tocar organitzar-la a Sant Pere, l’any 1956; a la Sagrada Família, l’any 1957; a Sant Josep i, l’any 1958, de nou a Sant Pere (veure retall del diari del 13-06-1955).

Val a dir que a la Parroquia de Nostre Senyora del Rosari, de les Fonts, també s’havien fet processons de Corpus (si més no en tinc referencia d’una de l’any 1951).

La processó de les Escoles, sortia del Temple dels Nens i feia el seu recorregut pels jardins i els carrers del voltant i estava protagonitzada bàsicament per jovent, amb els nens interns i externs de l’escola amb la presidència del pare rector i el director del col·legi que portaven la custodia sota els acords de l’escolania del centre escolar. La processó, com era habitual, anava acompanyada dels elements folklòrics habituals: bastoners, drac, gegants, nans, etc. Al final es disparava un castell de focs artificials.

En la fotografia, de finals dels anys 40, podem apreciar que qui porta el penó de la classe, és en Ramon Blasi i Pasqual i els cordons en Sebastià Codina Serracanta i en Ferran Font Serra, a l’esquerra i a la dreta de la foto respectivament. També us recomano veure un vídeo d’una processó, que ja vaig publicar fa temps en aquest espai, corresponent als anys 40, fent click aquí.


Accions

Informació

One response

11 05 2010
Ricard Font Serra

La fotografia segurament és de finals dels quaranta, ja que el meu germà ara té 68 anys i a la foto en deu tenir 7 o 8. Per cert, el vídeo esmentat correspon a la mateixa fotografia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: