L’antic Hostal Rich o Hostal Burrull

4 05 2010

De l’Hostal del Fum o restaurant Burrull ja n’he parlat amb anteriors records però avui volia esmentar alguns detalls que encara em quedaven per explicar:

L’hostal es va fundar l’any 1888 per donar aixopluc als carreters i traginers que feien la ruta entre Barcelona i Manresa. Sembla ser que en aquells temps s’hi aturaven per  gaudir de les seves famoses mongetes amb cansalada.

La família Burrull es va fer càrrec de la fonda l’any 1932, a la qual van posar el nom d’Hostal Rich. No va ser fins l’any 1939 que li van canviar el nom per Hostal Burrull, en clara referència al seu propi cognom. De mica en mica van anar substituint les antigues habitacions de l’hostal per espais dedicats a menjadors, de tal manera que la darrera habitació disponible va desaparèixer l’any 1964. Finalment, com que ja no oferia els serveis d’hostal, li van canviar el nom per “Restaurante Burrull“,  tot i l’etapa en que es va denominar “Restaurante del Matadero“, com ja he indicat en posts anteriors.

Altres enllaços on es parla de l’Hostal del Fum:

https://recordsdeterrassa.wordpress.com/2008/02/22/la-posada-del-matadero/

https://recordsdeterrassa.wordpress.com/2007/07/20/lhostal-del-fum/

https://recordsdeterrassa.wordpress.com/2010/04/15/la-terregada-un-plat-terrassenc/

Nota dels anuncis.- El primer anunci és de l’any 1950 i en ell hi podem destacar l’anunci dels balls que s’hi feien. En el segon anunci, de l’any 1957, es fa incidència en el “gran salón para banquetes” i és que el negoci d’organitzar casaments, comunions i altres banquets començava a ser interessant per l’establiment i això potser va ser el motiu d’abandonar les antigues habitacions i anar-les transformant en espais per la restauració.


Accions

Informació

One response

5 05 2010
Ricard Font Serra

L’avia del Jaume Puig i Burrull l’actual propietari de l’Hostal del Fum, era germana del ministre d’indústria franquista, Sr. Demetrio Carceller Segura i es va casar amb l’amo de l’hostal que era en Jaume Burrull i Grinyó. Per aixó la mare del Jaume es deia Maria Burrull i Carceller.
Aquest ministre era eginyer tèxtil i fill d’un bidell de l’escola industrial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: