Els pastorets (1)

20 12 2009

pastorets bato i borrego
bato i borrego
La Comarca 1896

La Comarca 1896

L’any 1845, 46 i 47 una obra que portava per nom “Pastorcillos” es va representar a Terrassa. Fins l’any 1896 no trobem cap més referència, just amb la representació de l’obra “Pastorcillos en Belén” (veure referència a La Comarca del 1896).

Al Centre Social des del 1910 al 1921 es van representar “Los Pastorcillos en Belén” o “Bato i Borrego”, una obra d’autor desconegut que s’havia representat a Sabadell i on els membres del Centre Social la van descobrir. A la foto (obra de Joaquim Gotsens i podeu apreciar alguns actors de l’època). Destacaré aque al 1920 també van estrenar una obra lírica en 3 actes anomenada “Pastors de Llegenda“.pastorcillos1910(retall de premsa del 24 de desembre del 1910)

Aquesta representació va ser substituïda per l’obra d’en Folch i Torres, anomenada “Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús”, també coneguda de forma popular com “En Lluquet i en Rovelló”. pastorets-social-1943L’obra només es va deixar de representar durant la guerra civil.

Fixeu-vos en l’anunci del 1943 en que es combinen representación del “Bato i Borrego” amb les de “Lluquet i Rovelló”.


Accions

Informació

2 responses

20 12 2009
Ricard Font Serra

Jo de petit, m’agradava molt anar a veure els pastorets, hi anava amb la meva tia Maria Serra al teatre la Faràndula de Sabadell. Més endavant hi vaig portar els meus fills i com que el meu cosí, en Joan Serra, feia sempre de Rovelló, a casa els fills l’anomenaven el Rovelló. Darrerament hi he portat els néts, però aquesta vegada al Social, a Terrassa.

5 06 2018
Marta Sala Viladoms

La foto que ensenyeu és feta davant de la palmera de la Cecot (antics magatzems Freixa) i el senyor de davant de tot és en Josep Gotsens. Jo tinc fotos del meu besavi disfressat fetes allà, ja que la seu del Círcol Tradicionalista era just a darrera, donant al carrer del Passeig. Estic fent una recerca sobre el teatre amateur d’aquesta època i m’aniria bé saber on vau aconseguir aquesta foto.
Nota: Si algú la pot ajudar us agrairem que ens ho feu saber.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s