“Cal Torero” 2 i “cal senyor Siscu”

18 11 2009

Ens comenta l’amic Badrenas: “Jo sempre havia sentit parlar d’aquest col•legi de “cal torero”, però no sabia on parava…” “Al meu barri, hi havia un col•legi semblant, on es varen instruir gran part dels “nanus” del barri, que es deia a “cal senyor Siscu” i estava situat al carrer de Bartrina, just al costat d’una tenda que es deia a “Ca l’Alarcon” avui “tocinería Morera”. El professor es deia Fran”ciscu” Izquierdo, i era el pare d’uns germans Izquierdo que eren, i són, molt coneguts a la zona, un d’ells, autor d’els Pastorets que feien al Casal de Sant Pere. Gran i entranyable record aquest, ja que “anar a cal senyor Siscu” era una frase que sentia pronunciar molt sovint, i és que aquest senyor fou una gran persona.

No se si te rés a veure amb el contingut de l’aportació d’avui, però quan jo era jovenet, si a casa hi havia alguna cosa per menjar que no m’agradava, em deien: ¡¡¡Quinze dies a Cal Torero hauries de passar…!!!” Jo encara ho dic als meus nets (semblava com si a cal Torero fos un lloc on es passes gana)”.

Nota.- El col•legi de “cal torero” crec que tenia el nom oficial de “colegio Ibero-Americano” (algú ens ho pot confirmar?).
Vull donar les gràcies al amic R. Font per informar-nos que aquest col•legi el portava el matrimoni Muntadas.
Finalment dir-vos que crec que cal senyor Siscu es deia formalment col•legi Sant Antoni (situat al carrer Bartrina, 78) i que no s’ha de confondre amb un de més antic situat al carrer de la Rutlla.


Accions

Informació

3 responses

19 11 2009
Ricard Font Serra

Efectivament el nom era Colegio Iberoamericano i els seus titulars En Francesc Muntadas Font i la seva esposa Maria Casanovas Arderiu.

18 01 2012
Francesc Izquierdo

M’agradaria saber si la fotografia que apareix de l’interior d’una escola, és de l’escola de cal senyor siscu, em faria i.lusió, aquest tal “senyor siscu” era el meu avi.
Nota: la foto que em van facilitar és de l’interior d’una escola d’aquella època a Terrassa, però no puc assegurar de quina es tracta.

Salutacions,

27 01 2012
Francesc

D’acord, moltes gràcies de totes maneres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: