Un invent terrassenc desconegut: el “motor Ribas”

29 09 2009

motor ribasUn conegut rellotger de Terrassa, de principis del S. XX, anomenat Pablo Ribas i Borrell va presentar l’any 1904 un motor inventat per ell mateix i construït als tallers de maquinaria dels Srs. Abelló i companyia.

El motor en qüestió deuria ser una curiositat ja que, segons explica el mateix senyor Ribas, donant-li mitja hora de corda funcionava ininterrompudament durant dotze hores, de tal manera que no necessitava cap combustible ni cap força animal pel seu funcionament.

Segons indica, aquest invent podia ser útil per produir llum pels carrers o per les bombes extractores d’aigua dels pous, entre altres aplicacions.

La presentació es va fer en una finca del carrer egara del barri de sant Pere i sembla ser que mai més s’ha sabut que va passar amb aquest invent, del que se’n va fer ressò les publicacions d’aquells anys, tal i com podem veure en un retall del diari “La Comarca del Vallés” del 18 d’agost de 1904.

Anuncis

Accions

Informació

One response

30 09 2009
Ricard Font Serra

És natural que no se’n parles més ja que l’esforç de donar la corda era superior al rendiment que s’en treia, ja que havia de vencer també el desgast per fregadís.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s