Els resultats de futbol (2)

4 09 2009
Marcador dardo

Marcador Dardo

Segueix de l’anterior post:  “Recordo que hi havia el “Marcador simultáneo Dardo” que era una actualització constant dels resultats de la lliga que es penjava de les tanques del camp de futbol i en lloc d’haver-hi els noms dels equips, hi havien marques publicitàries que havies d’esbrinar prèviament  a quin equip corresponia cadascuna per a seguir els resultats. Era un tipus de publicitat bastant efectiu…

Per facilitar la interpretació del marcador Dardo els diaris publicaven la clau de a quins partits corresponia cada marca publicitaria, tal i com podeu veure en aquest retall del Tarrasa Información, de l’any 1953 (a la dreta).

Evidentment, tot era manual, es a dir, anaven canviant els cartronets amb el numero de gols de cada equip, al llarg de cada partit, ja que en aquella època, tots els equips jugaven el diumenge a tarda, més o menys a la mateixa hora i qui volia anar a veure el Terrassa, no tenia altre manera de seguir la resta de resultats i, d’aquesta manera, podia estar al corrent dels partits dels equips de primera divisió”

marcador futbol 2Nota personal: Recordo que en alguns bars hi havien unes pissarres els resultats de futbol similars a la que aquí reprodueixo i que tambè estaven esponsoritzades, en aquesta ocasió per la marca “Anis del Taup“.


Accions

Informació

One response

5 09 2009
Pere

La fotografia del “Marcador simultáneo Dardo” és presa al Camp Municipal de l’anomenada “Zona esportiva” (ara, Olímpica). Als darrers anys en què el Terrassa jugava al camp del carrer d’Irurita, jo havia ajudat alguna vegada el qui va ser durant uns quants anys l’encarregat d’aquest marcador, Esteve Jorba, germà del meu avi. Abans de l’arribada dels “transistors” (i molt abans de la dels marcadors electrònics), els “Simultanis” permetien de seguir les incidències de la jornada, sobretot de Primera Divisió de Futbol. Però tot s’ha dir: alguna vegada l’encarregat s’havia equivocat… I ja podeu imaginar quina “gresca” s’organitzava aleshores, amb algun insult inclòs. (Per cert, del vell “Camp del Terrassa” sempre recordaré el cartell a través del qual s’advertia els qui feien córrer massa la llengua: “POR DIGNIDAD, NO BLASFEMES”, deia amb lletres ben grosses.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s