Visita a les ”botigues museu” de Salàs de Pallars (2)

14 08 2009

farmacia

farmàcia

farmacia salas2farmacia salas3Ja us vaig dir en l’anterior post que us parlaria d’alguns records de la visita a les “Botigues de Salàs” i començaré per la primera que varem visitar i que va ser la farmàcia. Destacaré només uns quants petits detalls, com per exemple “l’aigua de Carabaña” que de petit ens donaven per purgar-nos, les capses de llauna de les primeres pastilles “Joanola”, el “ungüent de la serp” que el meu sogre m’explicava que oferien els xerraires durant la fira de Terrassa,  el “Cerebrino Mandri” que fèiem servir pel mal de cap, la llet en pols “Pelargon”, el “Linimento Sloan” pels dolors,…

Barberia

barberia

Desprès hem visitat la barberia i aquí el primer record que tens és olfactiu ja que l’olor del “Floid” hi es present en tot moment. D’aquest espai destacaré un petit estri que servia per esmolar les fulles d’afaitar (les Gillette, Palmera, Iberia,…) i que era igual que el que tenia a casa el meu avi. També em va cridar l’atenció un anunci de “Beter la mano negra” un producte que a casa n’havia sentit parlar però que mai havia vist. I per demostrar la perfecció en l’ambientació d’aquests espais podem fixar-nos que en un racó de la barberia hi ha un munt de revistes, diaris i còmics d’època, que servien per distreure l’estona als qui ens teníem que esperar a que ens toqués el torn de pelar-nos, encara que fos a l’estil “Marcelino” que és el que a mi em feien portar quan era petit.

cafeteria

cafeteria

cafe salas2El tercer establiment que varem visitar va ser la cafeteria i és una meravella veure com ha pogut recrear tant bé l’ambient d’aquest espai. Aquí hi trobareu un antic futbolí, una barra de bar amb antigues aixetes per servir la cervesa, un munt d’antigues ampolles de refrescs o licors com la prohibida “absenta”. Per cert, us recomano que demaneu que us ensenyin l’ampolla original del “Trinaranjus”, us emportareu una sorpresa. Les taules del bar de marbre em van fer recordar les partides de domino que feia el meu avi a “Cal Estellador” de Terrassa. Ell deia que a sobre del marbre les fitxes de domino és remenen millor. Les taules si us hi fixeu veureu que porten propaganda impresa i en una d’elles podreu llegir “Anís Infernal, el peor del mundo”  que és una curiosa manera de difreneciar-se de la competència.

Deixaré pel darrer post la vista a la “joia de la corona”, la tenda d’ultramarins i colonials.


Accions

Informació

One response

27 08 2009
Ricard Font Serra

Molts productes donaven nom genèric a les coses, com per exemple el gilet a la fulla d’afeitar (gillette). També un infant que no havia mamat, deien que l’havien criat amb pelargon, encara que la llet fós d’una altre marca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: