La Ràdio a Terrassa (3): guerra i postguerra

1 08 2009

cigronetEls primers èxits de l’emissora EAJ 25 van quedar interromputs per la guerra civil i només dues persones, en Francesc Matarrodona i l’Antolina Boada van ser les que es van fer càrrec de la ràdio entre els anys 1936 i 1939.

radio Tarrasa 14-12-39Desprès de la guerra l’emissora es va anomenar “ Radio España de Tarrasa”, tot i que ben aviat es va canviar per el de “Radio Tarrasa” i les oficines es van traslladar al carrer de Sant Pere 38, en data 25 de gener de 1942.

Abril 1951

Abril 1951

El mateix Eudald Aymerich ha explicat que la primera retransmissió esportiva de Ràdio Terrassa es va fer l’any 1951, en un partit entre l’Arenas  i el Terrassa, i el locutor va ser en Joan Llenas (en el document adjunt podeu veure la crónica del partit celebrat el 1 d’abril de 1951 a Saragossa).

A partir dels anys 50 “Radio Tarrasa” va agafar molt protagonisme a la ciutat amb el seu Concurs Literari Ciutat de Terrassa, les intervencions del Patge Xiu-Xiu (des del Nadal del 1951) o lesdel popular “Cigronet” (ja als anys 60), personatge creat per en Miquel Àngel Cos; per citar només alguns dels seus èxits d’aquells anys. L’any 1965 Radio Tarrassa va signar un contracte amb la cadena espanyola d’emissores comercials, coneguda com Cadena SER.

Nota personal: No deixeu de llegir l’anècdota del “Boby” que hi ha als comentaris del primer record sobre la Ràdio a Terrassa.

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

1 08 2009
Ricard Font Serra

L’impulsor de la ràdio l’Eudald Aymerich i Tarradella va ser Terrassenc de l’any el 1973. El 1928 havia cofundat la ràdio Terrassa que va començar a emetre el 1929. Aymerich a la seva botiga de ràdios anava acumulant diversos aparells antics que els canviava per de nous. La col·lecció va cedir-la a l’ajuntament i ara crec que la volen o l’han cedit al Museu de la Ciencia i la Tècnica de Catalunya. De totes maneres no està exposada sinò que està guardada crec amb molt de cura.

4 07 2013
Enric

Miquel Angel Cos, fisioterapeuta i padre de fisioterapeutes, de jove li agrava organitzar coses, com aquest programa de Cigronet a Radio Terrassa i també a Can Colapi, va arribar a ser regidor amb el darrer alcalde franquista Donadeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s