Guia de Tarrasa (1)

13 07 2009

guia1 Avui us mostro una guia de Terrassa d’abans de la guerra civil, tot i que no us puc precisar l’any exacte. Hi ha unes quantes pistes que ens podrien ajudar a precisar l’any, com per exemple que ja hi ha l’estació dels catalans, però en canvi no s’ha fet l’ampliació de la plaça del davant.guia2

En la descripció de la ciutat ens diu que té 45.000 habitants i fa gràcia veure el que diu que produïa Terrassa en aquells anys, sobretot quan parla del vi i és que sembla que Terrassa tenia una bona fama amb el seus vins (potser encara queda alguna cas de pagès dels voltants que es faci el seu vi?).

Destaca evidentment la producció tèxtil i els generes de punt.

El preu de la guia, com podeu comprovar, era només de 40 cèntims.

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

13 07 2009
Ricard Font Serra

Que jo sàpiga, el vi fet a casa de pagès més propera és a cal Patilles de Rubí, que en venen encara al públic. Abans no fa mots anys en venien també a can Ramoneda, però els van comprar la finca entre Les Fonts i Rubí per fer-hi una urbanització i els varen deixar sense vinyes., si bé ells es van quedar amb la casa de pagès, que estan restaurant i adaptar-la sanitàriament i la cuina a la vida moderna. Últimament hi havia una torre que tenia vinyes que també venia vi a Rubí darrera el polígon industrial a la riera, però en morir el gendre de l’amo que era el que portava el negoci, han deixat de cuidar la vinya i no fan la verema. En aquesta darrera casa el curiós es que criaven porcs senglars per vendre de jovenets per cuinar-los. El pagès recollia el pa que sobrava als forners i la verdura que sobrava al mercat per alimentar-los, especialment a la truja quan els alletava.

13 07 2009
Rafael

A l’anunci que hi ha a la portada apareix el carrer “Jaime Jover” (Gabatxons).
Aquesta nominacio correspon a la republica.
L’any 1934 o 1935 seria lo més posible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s