Xocolates Ortí, Piera i Brugueras i els cromos (2)

2 07 2009

Pere Munill

Pere Munill

En aquest segon post i que serveix de continuació a l’anterior el dedicaré a publicar uns quants cromos, la majoria corresponents als jugadors de la lliga catalana i, com podreu veure, n’hi ha uns quants que jugaven al Terrassa F.C.

logo piera bruguerasTots ells es van publicar en les col·leccions promocionals de la xocolata “Piera i Brugueras”.

Comentari: Segons sembla els cromos no els promovien les marques de xocolata sinó editors que els venien i hi afegien el nom de la marca com si es tractès de publicitat. I finalment una descoberta del Ricard Font: darrera d’un dels cromos ha trobat el segell de la marca Piera i Brugueras que aquí us reprodueixo.

jugadors1a jugadors1b jugadors2a jugadors2b jugadors1c jugadors2c jugadors1d jugadors2d jugadors1e jugadors2e jugadors1f jugadors2f


Accions

Informació

2 responses

2 07 2009
josep badrenas

Molt curiós: observeu que l’equip es deia Terrassa F.C. i el nom de la ciutat era Tarrasa, lo qual em fa dubtar de a quina època pertanyen. En canvi Sabadell com que no canvia, es deia Centre d’sports Sabadell, es a dir, el club en català i la ciutat …. bilingüe.

2 07 2009
Ricard Font Serra

És curiós que el cognom Ortí en molts cromos figura com Orthi, pot ser dues coses, o que fós un cognom estranger que el van catalanitzar, o que disfracessin el cognom català perqué semblés estranger.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: