Escolania de Can Colapi en el Corpus dels anys 50

16 06 2009
Corpus a la rutlla 1950

Corpus a la rutlla 1950

L’amic Rafael m’ha fet arribar una fotografia corresponent a l’escolania de Can Colapi en la processó de Corpus de l’any 1950 i, com que alguns dels seguidors d’aquest bloc han estat alumnes de l’escola pia, crec que els agradarà recordar-ho de nou.

Segons ens indica, la foto correspon al pas de la processó pel carrer de la Rutlla. Podeu observar a l’esquerra de la fotografia l’antic edifici de la Caixa d’estalvis de Terrassa. La part de la dreta és potser la que ha canviat menys.


Accions

Informació

4 responses

16 06 2009
Ricard Font Serra

Jo cantava en l’escolania als anys cinquanta, peró com que estan d’esquena no puc veure si hi sóc.

17 06 2009
Ricard Font Serra

El director de l’escolania, el que ens assajava els cants era el pare Angelí Tomàs un home molt fort, que en la finca agricola que tenien els escolapis a Rubí, l’havia vist montar dret damunt del cavall.

22 06 2009
Pere

Del pare Angelí, no en tinc aquesta imatge d’home “molt fort” de què parleu. Va ser professor meu, a tercer de primària, a la Sucursal dels Escolapis, i el recordo com un home baixet -això sí, àgil, un nervi, molt decidit- que, cada any, reunia, a les vacances de Nadal, un petit grup d’alumnes per a anar a cantar cançons nadalenques per les cases. Era un gran aficionat a l’activitat musical. La meva promoció -que darrerament ens hem retrobat per a alguns cinquantenaris- recordem bé el pare Angelí, inclosa la seva peculiar manera de castigar, fent posar “en ángulo recto” i etzibant un copet de canya al “trasero” de l’alumne. (Anècdotes a part, per a mi va ser un home decisiu perquè estudiés Batxillerat i abandonés l’antic “Comerç” que ja havia començat. Va anar a trobar els meus pares a mig curs, fins a convèncer-los… Això, lluny de ser una anècdota més, revela el tarannà d’un home que seguia interessant-se pels seus exalumnes …dos anys després que haguessin passat per la seva aula.)

27 08 2009
Pumuky Viajero

Me gusta tu página.
En una de mis múltiples personalidades, soy coleccionista de postales antiguas -sobre todo de Toledo, pero tengo de todo el mundo-. Si quiertes, te puedo buscar qué tengo de Tarrasa.
Saludos viajeros.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: