La Fira Modernista i la Masia Freixa el 1909

8 05 2009
Masia Freixa 1909

Masia Freixa 1909

Avui el record és per celebrar que a Terrassa estem de festa, avui comença la Fira Modernista i que millor que recordar com era per dins, a l’època del modernisme, un dels nostres edificis més emblemàtics, com és la Masia Freixa.

En la foto (T. Llordés 1909) podem apreciar la decoració original del seu interior avui desapareguda en part. Com podeu veure en la imatge, viure a dins d’una casa modernista no era gens fàcil i adaptar la decoració tampoc, i això ho podem apreciar fàcilment en la cortina tan horrorosa que queda a mitja altura de l’estança.

Us desitjo a tots que sigueu molt feliços passejant per la Fira Modernista i us recomano que, si podeu, visiteu l’estand del Fons Casteller Emili Miró i recolliu una postal editada sobre els gegants vells de Terrassa del 1910 (l’estand estarà al carrer Joan Coromines, el del Viena).


Accions

Information

2 responses

8 05 2009
Ricard Font Serra

La casa modernista dels Freixa que ara és una oficina municipal, quan es va construir era una fàbrica abans de ser habitatge.

15 05 2009
josep badrenas

Vaig passejar una mica per la passada fira modernista, i hem va cridar l’atenció veure parades molt ben guarnides amb estris de l’època i la gent amb disfresses molt autèntiques, però amb el datàfon de la visa sobre la taula i parlant pel mòbil…. Tot un detall de contrast entre el modernisme clàssic i la modernitat actual.
Salutacions

Deixa un comentari