Un estadi municipal al mig del torrent

5 05 2009

estadio-08-01-1951Avui dedicaré el record a un d’aquells projectes que Terrassa ha tingut al llarg dels anys i que no es va dur a terme gracies a deu. És tracta de la idea de construir un estadi esportiu al bell mig del torrent de les bruixes i corria l’any 1951 quan en una nota al Tarrassa Información se’n va fer esment.

La idea era fer un “Estadio de deportes i saltos atléticos” i el lloc proposat era el tros entre l’ala esquerra del pont de Sant Pere fins arribar a la via de la Renfe. I, no us penseu que el volien fer al fons del torrent, el que volien era cobrir en part el torrent, de manera que l’entrada a l’estadi quedés a l’altura del mateix pont (que desapareixeria) i amb un lleuger pendent portés a les pistes. També es proposa la idea d’aprofitar els marges del torrent per fer-hi les graderies.

En fi una idea de “bombero” com dèiem abans. L’article va firmat per un tal José Boix com podeu comprovar amb la reproducció de l’article que incloc en aquest record. L’estadi d’esports finalment és va fer, anys més tard, però en la zona nord de la ciutat.


Accions

Informació

3 responses

7 05 2009
Rafael

En Josep Boix encara escriu al Diari de Terrassa temes d’urbanisme i fà critica d’art amb el pseudonim de Felix Riaza.

9 05 2009
Pere

He quedat parat. De fet, en alguna altra ocasió també algú havia volgut convertir el torrent de Vallparadís en una via de circulació que unís nord i sud de la ciutat. I és que, fins no fa gaires anys, el torrent de Vallparadís -potser també pel seu estat de degradació- era vist com una “ferida” més que menys dolorosa dins l’entramat urbanístic d’una ciutat en expansió. En fi, ens podríem estendre sobre la realitat d’aquell torrent degradat, sobre una ciutat necessitada d’espais i que, potser provincianament, tenia pretensions de “ciutadanejar” (o “barcelonejar”); una ciutat que tenia molts espais buits interiors… En tot cas, l’article és firmat per l’aleshores joveníssim Josep Boix, que ha esdevingut -a més de bon crític d’art- un dels estudiosos més ben documentats de la realitat (i la història) urbanística de la ciutat. I una de les persones que més ha vetllat per la conservació del patrimoni natural (zona de Vallparadís inclosa) i cultural de Terrassa.

2 04 2012
Javi

Hola,
Hem dic Javi i soc un alumne del col•legi Martí de Terrassa, i fem un treball de síntesi sobre el parc de Vallparadís, en la exposició oral ens ha tocat en sorteig el torrent de les bruixes com a tema de la exposició.
Et dic això, perquè si pots et demano una mica d’informació concreta d’aquest tema, ja que estava veient tots aquests articles que m’han agradat, i només amb dos articles, que he agafat, ja ens has ajudat una mica, volem treure una bona nota, però no hi ha molta informació, excepte la que estic veient ara, sisplau respon aviat! 🙂
Nota.- En aquest espai es publiquen els records que ens arriben, no esta pensat per parlar de forma monogràfica de cap lloc en concret de la ciutat. De totes maneres potser algun dels nostres seguidors et pot aportar més informació. Gràcies per seguir-nos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: