Exposició de Rosas als Amics de les Arts

23 04 2009
exposició roses

exposició roses

El record d’avui és per la primera exposició de roses que es va organitzar als Amics de les Arts el 16 de maig del 1954.

Crida l’atenció que aquest concurs avui segurament es faria coincidir amb la diada de Sant Jordi, però hem de tenir en compte que aquells anys això no era possible i per aquest motiu es va fer al mes de les flors. Podeu veure l’anunci que es va publicar al “Tarrasa Información” el dia abans.exposicio-rosas-1954

Un any més tard i ja en data del 23 d’abril es va fer una exposició de publicacions terrassenques a Radio Terrassa en commemoració de la “Fiesta del libro”.

Tornant a l’exposició de Roses, dir-vos que va ser inaugurada pel tinent d’alcalde Sr. Antoni Torrella i el president dels Amics de les Arts, Sr. Antoni Alegre de Sagrera.

Segons diuen dues roses presentades fora de concurs destacaven per sobre de la resta, una era de la varietat Reina Elisenda i l’altra de la varietat Demain. L’exposició es va clausurar l’endemà dia 17 de maig. L’exposició es va seguir fent uns anys més, però desconec fins quan.


Accions

Informació

2 responses

23 04 2009
josep badrenas

L’exposició de roses que durant uns anys es va celebrar a Terrassa, era en realitat un concurs, ja que hi havien premis per les varietats guanyadores. Si no recordo malament, es feia per la segona pasqua. A mi m’agradava molt anar-hi. Recordo els darrers anys que es va fer al Parc Sant Jordi. – Josep B.

24 04 2009
Ricard Font Serra

El Sr. Antoni Alegre de Sagrera, era un soci de Terrassa Industrial SA TISA i ademés era l’amo i vivía a la casa que avui coneixem com a Museu Alegre de Sagrera de la Fontvella. Jo el recordo molt per ser ademés del pare del meu amic Quico Alegre, soci del Grup Filatèlic, tenia una col·lecció de segells molt important. Jo crec que el Sr. Alegre era un vertader Senyor en tots els aspectes humans de la paraula, podies sempre comptar amb ell, cosa que corraborarien els treballadors que d’ell depenien, ja que va vendre tot per pagar a tothom quan varen fer fallida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: