Dades històriques: Si fem cas a la història de la zona que ocupa Terrassa podrem observar que aquest fenomen de les inundacions forma part de la nostra història:
Als segles XIII i XIV ja tenim noticies de grans avingudes de pluges torrencials.
El 1865 una crescuda important de les rieres provoca inundacions.
El 29-09-1913 una tempesta deixa la ciutat a les fosques, arrenca arbres de la carretera de Montcada i inunda els carrers de la Rutlla i sant Pere.
El 22-2-1921 una forta pluja destrueix una barraca de la carretera de Rellinars i mata una dona i 3 infants.
El 18-12-1932 una persistent pluja fa desprendre una part del sostre de guix del cinema Alegria durant la sessió de tarda, fet que provoca el pànic de la gent que vol sortir i ferides a un nen de 9 anys.
El 24-02-1944 unes fortes pluges esfondren el pantà de la Xuriguera matant vuit persones.
El 7 de novembre del mateix 1962, es produeix una petita riuada que obliga a evacuar uns centenars de persones per por de noves catàstrofes.
El 20-09-1971 una forta tempesta produeix un mort, 42 cases s’enrunen o s’inunden i 136 persones han de rebre assistència. El transvasament impedeix una catàstrofe més gran.
El 7-11-1983 en 18 hores cauen 315 litres per metre quadrat (quasi 100 litres més que al 1962). Es troba un mort, s’inunden vivendes de Torresana i els danys es quantifiquen en més de 400 milions de pessetes.
Terrassa està situada en una zona de molts torrents, que quan les plujes son fortes i persistents, tots baixen plens d’aigua, cosa que no hauriem tingut que oblidar a l’hora de fer edificacions, i ens hauriem estalviat moltes desgràcies.
Actualment gràcies a la potent maquinària de moure terra i de formigonar s’ha pogut paliar els efectes amb el trasvàs de la Rambla i la delimitació de les rieres, però de totes maneres la naturalesa és més potent que nosaltres i no ens en podem refiar. Recordeu la pel·licula “Cuando ruge la marabunta”.