Recordo que, quan jo estudiava a la Tecnos, un dels espais on acostumava a anar a les tardes era a la Biblioteca Soler i Palet del carrer de la Fontvella.
No se com era la biblioteca abans de l’època en que jo hi acostumava a anar, però si que recordo que l’any 1976 s’hi van fer algunes reformes, especialment en la nova calefacció de gas que feia l’estança més confortable les tardes d’hivern i crec que també es va canviar el sistema d’il·luminació.
A la ciutat encara faltava un any perquè el Consell de Ministres aproves el canvi de nom de Tarrassa pel de Terrassa, canvi que s’hauria d’aconseguir gracies precisament a un informe que es va encarregar al patronat de la biblioteca Soler i Palet.
A l’època que correspon el meu record, a la biblioteca hi anaven cada dia un munt de nois i noies i era un lloc que alguns aprofitaven per mirar de lligar, que és la paraula que s’utilitzava quan volies acabar sortir amb algú que t’agradava. En aquella època no hi havia Internet i la informació la tenies que cercar en les enciclopèdies i, com que a casa només teníem el “Salvat Monitor””, l’accés a la biblioteca d’enciclopèdies molt més extenses, com la “Sopena”, resultava fantàstic per poder fer els treballs de BUP i de COU.
La biblioteca estava dedicada a l’historiador Josep Soler i Palet, ja que ocupava la seva casa, que l’havia regalat a la ciutat per fer-hi ús d’enaltiment de la cultura. Com diu l’Àngels Ventayol i Bosch: Soler és el fonament de la histografia terrassenca. 1859-1921
jo quan era peque anava a la biblioteca aquesta també! i havia sovint el Joel Joan quan encara estudiava suposo a l’escola de teatre!!
[…] l’Enciclopèdia Catalana em transporta a la EGB, als treballs de comarques de catalunya, a la biblioteca Soler i Palet, a les fotocòpies fetes al Cardellach, a les imatges retallades enganxades amb imedio i […]