El bar Catalonia

18 03 2009
Bar Catalonia 1960

Bar Catalonia 1960

El Nou Catalonia era un snack que devia el seu nom a un bar més antic, anomenat igualment “Catalonia”, situat al passeig  número 11, i del que destaco un anunci publicat l’any 1960.

Del nou Catalonia us puc dir que va ser molt popular entre el jovent als anys 80, situat al Passeig just al costat on hi ha l’entrada al pàrquing descobert. Es tractava d’un bar (snackbar) en que s’hi podia anar a qualsevol hora, ja que tancaven molt tard i hi podies prendre quasi bé de tot, des d’un entrepà fins a una xocolata calenta a una hora intempestiva de la nit.

Recordo especialment les taules que tenia a fora del local, en una mena de terrasseta que quedava separada del carrer per unes baranes de ferro, era un dels llocs preferits per trobar-nos i petar la xerrada. A dins hi havia a l’entrar una gran barra i a l’esquerra i al fons unes taules amb panells separadors que oferien una certa intimitat als qui s’hi asseien.

catalonia-badrenas1p catalonia-badrenas2p Ens diu el bon amic Josep Badrenas, “el propietari del Catalonia era el Modesto Ribera. El local era per sota del nivell del carrer i es baixava un graó. En les fotos, (del propi J.Badrenas) podeu veure les instal·lacions que tenia al carrer, o millor, a la vorera del passeig i els que hi surten, som jo i uns companys de feina de quan treballava a la Mútua (en Josep Bros, en Paco Centelles, en Ciscu Corres, en Lluís Coma, la Teresa Soler, la Dolors Civit, en Roc Fargas i jo)  i correspon a l’any 1960, més o menys. Es tracta del bar primitiu, que pocs anys més tard es va modernitzar i remodelar, però que va seguir sent un bar de referència a Terrassa”.

Una anècdota: “un company meu de feina, (un tal Pepe) li feia els segurs socials del cambrer que tenien llogat, fins que la seguretat social el va requerir de pagament i va resultar que el “secretari” se li quedava els diners en lloc de pagar a la s.s., encara recordo al Modesto amb un cabreig que li va durar molts dies”.


Accions

Informació

4 responses

19 03 2009
Ricard Font Serra

Jo recordo l’antic bar Catalònia, local de un sol casal, que semblava una sucursal de la Mútua, ja que sempre era plè de metges, enfermeres i practicants. Molts hi esmorçaven, dinaven berenaven i sopaven.

20 03 2009
Ricard Font Serra

Com que en Modesto era molt catalanista i per tant antirègim, l’any 1962 quan va venir en Franco per les riuades, els altaveus de les marxes militars els hi van col•locar, expressament per tocar-li allò que no sona, just damunt de la porta del Catalònia.

6 06 2022
marta bros

M’ha fet molta il·lusió veure una foto que desconeixia del meu pare, Josep Bros amb companys de feina. Jo, aleshores,no havia ni nascut!

6 06 2022
SRC

Moltes gràcies, si voleu explicar algun record ho publicar alguna foto antiga que tingueu, serà molt benvinguda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: