El Carnestoltes i en Frederic Segués

20 02 2009

carrossa carnestoltes És evident que Terrassa té una gran tradició carnestoltesca i sembla que els carnestoltes d’abans de la guerra civil eren coneguts forà de l’àmbit ciutadà. Avui li vull retre un homenatge amb aquesta fotografia, del Ricard Font, on podem veure una carrossa del carnestoltes en la seva desfilada pels carrers de Terrassa.

La data és incerta, però amb tota seguretat és d’abans de la guerra i el lloc on es va fer la fotografia és justament a la placeta de Saragossa. Un dels “pierrots” que va a la carrossa és en Frederic Segués i Autonell, el propietari de la coneguda bòbila de cal Segués, situada just darrera de l’escola pia, un lloc anomenat el turó de l’argila i justament el lloc (carrer Vallhonrat) on visc en l’actualitat.


Accions

Informació

2 responses

20 02 2009
Ricard Font Serra

L’avi Frederic Segués, que va acompanyar a la meva dona al altar quan ens vam casar, ja que el seu pare ja havia mort, cada any abans de la guerra es disfressava de dona, ja que era molt fi de cara i molt àgil i donava el pego, tant que, en un ball de carnaval, un mecànic molt corpulent que no vull dir el seu nom, se’l volia lligar, ell li seguia el rollo i li va fer pagar tot el que van pendre, teca i beguda.

20 02 2009
Ricard Font Serra

Si us hi fixeu, l’edifici que surt a la fotografia, era el magatzem de la fàbrica d’en Peret Font i Batallé el meu avi a la placeta de Saragossa. Ara és una sucursal de Caixaterrassa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: