La masia Freixa des de l’aire als anys 30

16 02 2009

parcstjordi-aeria-1958

Parc Sant Jordi 1958

Avui comentarem una fotografia aèria de Terrassa de l’any 1958.En ella podem apreciar el lloc que avui ocupa el Parc de Sant Jordi amb els jardins romàntics de la masia Freixa, que han aconseguit arribat als nostres dies tot i que una mica malmesos.

Però, el que he trobat més curiòs, és la part dreta del Parc, on es pot observar la manca de construccions en uns terrenys que semblen ocupats per horts.  I, si us hi fixeu molt bé, podreu veure que els terrenys de la masia estaven envoltats d’una tanca amb la porta d’entrada a l’altura del carrer de Galileu i que servien per aillar aquesta masia, d’ús particular en aquells anys, de la resta de la ciutat.
A la part esquerra de la fotografia tambè podreu apreciar l’antic camp de futbol del Terrassa F.C. I vosaltres, que més hi veieu a la fotografia?


Accions

Informació

6 responses

17 02 2009
Ricard Font Serra

Recordo molt bé l’entrada a cal Freixa, pel carrer de Galileu, ja que a la part dreta on ara hi ha uns grans edificis hi havia la torre d’en Lluís Freixa que com era amic del meu pare li va deixar fer una pel·licula a la piscina que tenien devant de la casa. En Lluís Freixa més tard va treballar amb mi a Matesa.(maquinaria textil del norte de España, propietat d’en Vila Reyes)

1 06 2014
Jordi Miralda i Escudé

A la part del darrera de la masia Freixa, també s’hi veuen uns camps i potser uns horts, on ara hi ha el carrer Volta, on visc jo, i la plaça del Dr. Zamenhoff. Més al nord, seguint el carrer Josep Trueta, tot era ple de fàbriques que rodejaven els volts de Terrassa. Al començar el Portal de Sant Roc s’hi veu com era l’antiga estació dels FFCC. I sembla que hi havia un antic carrer entre el Portal de Sant Roc i el carrer d’Iscle Soler? Cap allà on hi devia haver el cinema Rambla? Quin era aquest carrer?

3 06 2014
Ricard Font Serra

En front del carrer que dius a l’altra banda de la Rambla hi ha el carrer de Mart, bon nom per un professor d’astrofísica. No sé si té relació amb el carrer que busques.

3 06 2014
Ricard Font Serra

Si et fixes amb el blog d’en Rafel Aróztegui hi ha fotos antigues d’aquesta zona i es pot veure el carrer que parles.

18 01 2018
albert

Com es deia la fàbrica que era situada a la plaça del tint?

19 01 2018
SRC

Hi havia la fàbrica SAPHIL (Sociedad Anónima de Peinaje e Hilatura de Lana), coneguda popularment com «l’Anònima», fou fundada per Francesc Salvans i Armengol el 1919 . Una de les naus que encara es conserva actualment esta ocupada pel supermercat Mercadona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: