Els inicis de la televisió

12 02 2009

anunci antena tv

anunci antena tv

A Barcelona, l’any 1947 es va fer la primera prova d’emissió de televisió entre una càmera i un monitor a trenta metres de distancia. El 1952 es va fer la primera retransmissió esportiva per televisió, amb un partit de futbol entre el Madrid i el Racing, que només el van poder veure una vintena d’alts càrrecs franquistes.

El 28 d’octubre de 1956 és la data de la primera emissió oficial de la televisió a Espanya i fins el 1958 no s’emeten la primer sèrie anomenada “”Investigador Submarino”. La publicitat comença un any abans, el 1957 amb un panell publicitari de Winston i la primera publicitat ja en forma de espot és la d’Omega al 1958.

Per això he trobat molt curiós aquest primer anunci publicat en el Diari de “Tarrasa” el mes de desembre de l’any 1958, en que ja s’anuncia la instal·lació d’antenes per poder veure la flamant televisió. humet1959En aquells anys deurien ésser ben poques les cases que disposarien d’aparells per poder veure-la.

El segon anunci és d’un any desprès (Humet – 1959) i ja podem observar com s’anuncia la venda d’aparells de televisió que semblaven un moble, per lo aparatosos que eren.

marilyn topo_gigioEls meus primers records de la televisió són dels programes que veia quan era petit: les marionetes de la Herta Frankel i la Marilyn en el “país de la fantasia” o el Topo Gigio, quins recordeu vosaltres?


Accions

Informació

5 responses

12 02 2009
josep badrenas

El primer programa de tv que vaig veure va ser la missa del gall de l’any 1956, quan es va emetre per primera vegada en directe. Curiosament, un dels propietaris de Industrial Solà, que son els de l’anunci d’antenes que adjuntes, que no es deien Solà ja que després es varen dir Layso, era veí de casa, i ens va convidar als de casa meva, a veure-la al seu taller-botiga del carrer Salvador Busquets on hi tenia un aparell de mostra, suposo que per provar les antenes que venia. Entre d’altres que no em venen al cap, recordo els que presentava el Jose Luis Barcelona i en Mario Cabre… “Reina por un día”, “el gran festival del sábado” i amb més carinyo, el “vamos a la cama…” dels ninots per anar a dormir….però no sé si són ben bé coetanis.

12 02 2009
Ricard Font Serra

A casa com que érem “fabricants”, gent benestant, la televisió la varem tenir el 1956, jo tenia setze anys. Com que en aquell temps poca gent havia vist un televisor, van haver-hi uns estafadors que abans de que comencessin les emissions venien una espècie de ràdio amb un vidre semblant a una pantalla dient que si no es veia res era perquè encara no emetien. Això m’ho va explicar el meu pare dient que calia fer compte abans d’adquirir l’aparell.

14 02 2009
Rafael

El meu primer contacte amb la tele va ser a casa del meu sogre (El Gali de les drogues) i recordo que hi veiem algun partit de basket amb la que més tard seria la mare dels meus fills. (1966)

14 02 2009
Rafael

Cal dir que el basket era l’esport que practicavem tots dos a l’EPIC.

14 02 2009
Ricard Font Serra

La Herta Frankel, formava part d’una companyia de vienesos que es va establir a Barcelona que el director era l’Arthur Kaps, i també hi havia en Frank Johan i en Gustau Re. Aquest darrer vivia al carrer de Balmes per l’altura del Putxet i jo treballava a Matesa divisió d’enginerig, que era també al carrer de Balmes prop del domicili d’en Re i gairebé cada dia preniem café després de dinar, plegats, al mateix bar. Això era al final dels anys seixanta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: