La “Hot Club Terrassa” dels anys 50 i 60

5 12 2008

Hot Club 1967

Hot Club 1967

Fa temps vaig rebre aquest comentari del Miquel, « estem interessats en conèixer la història de l’orquestra Hot Club de Terrassa dels anys 55/60. Ens en podríeu dir alguna cosa?, Agraïts »

orquestra club dorado 1967

orquestra club dorado 1967

Als anys 50 i 60 hi havia d’altres orquestres similars a la Hot Club, com la Rosaleda, l‘Emporium, el Club Dorado o la Grifoll orquestra-grifoll-19391 que tocaven en diversos indrets de la ciutat, com ara la terrassa del Cine Dorado o la del Cine Rambla i al Casino del Comerç, entre d’altres.

Molt conegut i apreciat era un tal Oller, saxo de l’Orquestra Maravella quan venia a tocar a Terrassa.

anuncis del 1939

anuncis 1939

1939

1939

De l’orquestra “Hot Club” no en se masses coses i tan sols, puc incloure el comentari d’en Josep Badrenas, que diu: “era típic el ball amb la orquestra Hot Club i el seu cantant Hernan (que en realitat es deia Hernández) que es repetia cada any com a numero estel·lar del programa. Era una bona orquestra i tocaven molt be”. També publico uns anuncis antics on surten actuacions de l’orquestra en establiments de Terrassa.

Nota: Si us interessa el tema us recomano el comentari del Ricard.

orquestra maravella als anys 50

orquestra maravella anys 50

Anuncis

Accions

Informació

10 responses

6 12 2008
Ricard Font Serra

Posaré tot el que sé de l’orquestra Hot Club, i potser amb aquestes dades algú pugui ampliar l’informació. Assajaven a dalt del cine Rambla. eren dotze components. Un dels fundadors va ser un cantant anomenat Casaramona, desprès va ser cantant en Paco Hernández que es va casar amb la ballarina Marta Mos, és el que es feia dir Herman que també era bateria, hi havia un que es deia Gargallo que era saxo tenor un altre que es deia Faira que era contrabaix i dos provinents de l’orquestra Bolero que eren l’Oller, saxo alt que després va passar a la Maravella i el Lleonard que també era saxo. Altres eren en Serret primer trompeta i el també trompeta Beltran. Un dependent de la botiga el blau de la Rambla era en Galderic Armengol que també tocava a la Hot Club i el darrer cantant que recordo era en Manuel Diago. També un que tocava el trombó que treballava a l’Electra que es deia Martínez.

9 12 2008
JOSEP BADRENAS

Hi havia també un trompeta que era en Miquel Bros, que treballava a la Mútua.

24 12 2008
Ricard Font Serra

Avui a 24 de desembre de 2008, al diari terrassa hi figura una esquela que diu: commemorem el 80 aniversari del naixement de Joan Ollé Rodó, músic de la Hot Club i l’Orquestra Maravella. 24/12/1928-11/06/1999.

26 03 2009
Salvador Serra

Hola.
Soc en Salvador Serra fill de un membre de l’orquestra Hot Club. El trompeta Pere Serra, que juntament amb el Joan Ollé van fer de la Hot Club una gran orquestra; és per això que el director de l’orquestra Maravella va vindre a fitxar a en Joan i al meu pare.
Peró per raons personals el meu pare no s’en va anar a la Maravella i el Joan si, treballant com a professional fins la seva jubilació.

5 03 2010
juli rodriguez

soy un egarense de 64 años y tengo el gozo de haber tenido como maestro al gran tropetista de hot club en PERE SERA. Pero la anecdota es que no lo fue de música sino que fue como electricista y fontanero, en Miquel Vila y lampisteria Cortes ¬ actual fotaneria Torrella ¬ el 1958.

30 01 2012
Marc CB

Hola a tothom, aquest missatge va especialment per al Ricard Font Serra, soc el net del trompetista Beltran, i m’agradaria saber més informació sobre el grup. És l’únic lloc que he trobat algo referent a ell.
Gràcies per el teu post.

31 01 2012
Ricard Font Serra,

Marc, del teu avi sé coses que naturalment, tu deus saber millor que jo, com per exemple que eren quatre germans, l’un treballava a la caixa, un altre anomenat Enric va anar a Tànger i era cunyat dels Gargallo, dels ja esmentats un que tocava el saxo i l’altre la bateria a la mateixa Hot Club.
Aquests crec que tenien una granja de gallines per un poble proper a Terrassa i venien ous. Crec que n’hi havien que treballaven a l’Electra.
També recordo un tal Ferrer, que era el que muntava els altaveus.
El meu e-mail és famfonseg@terra.es, si m’ho demanes et puc donar el telèfon d’en Ferrer, que sap moltes coses més del Grup.

10 01 2014
Alexandra

El meu avi també hi tocava, tocava el saxo, la trompeta i el clarinet, i es deia Joaquim Canal Pascuet (Quimet). Algú sap d’on podría treure fotografies de l’orquestra? Em faría moltíssima il·lusió tenir fotos de l’avi tocant! Moltes gràcies!

3 12 2015
M Carme

Hola el meu tiet era en Jose Faire i també era de la hot club ,tocava trompeta,contrabaix i violi.Tinc alguna fotografia encara que no conec als altres components.
Se que varen sortir a tve 2 pero no aconsegueixo trobar la filmacio….

22 02 2017
Jordi Alvarez

Hola, soc en Jordi Alvarez, fill d’un dels músics de la Hot Club, en Francisco Alvarez. Tocava la trompeta i el trombó, i va estar als primers anys. He estat buscant fotos de l’orquestra d’aquells anys, però no he trobat res. Algú en té alguna?
Recordo que es va fer un sopar a finals dels 80 amb alguns dels components de la Hot Club. Es van lliurar plaques a cadascun d’ells. Encara conservo la del meu pare. Algú sap si es va publicar alguna noticia al diari de Terrassa?
Per si teniu alguna informació, el meu correu es… akirajas@wanadoo.es
Gràcies!!!
Resposta: Esperem que algú que en tingui ho faci saber.
Per la nostra part recordar-te un altre article on s’esmenta la Hot-Club:
https://recordsdeterrassa.wordpress.com/2016/07/30/bon-estiu-2016-a-tots/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s