La Presó de Terrassa (1)

5 11 2008

edifici de la presó de terrassa Ens hem de remuntar a l’any 1855 en que es va enrunar la sacristia del convent de Sant Francesc al passeig, justament per construir-hi un edifici destinat a les noves presons de la vila. Una obra que va costar 9.600 duros de l’època i que va permetre construir 10 calabossos clars, 2 d’obscurs, 2 cuines, una font i un safareig a més d’una habitació per els guardians.

L’any 1967 es va decidir prescindir de la presó en el terme municipal de Terrassa. Dins dels fets més transcendents, al llarg dels anys d’història d’aquesta presó, podem destacar la revolta dels presos de l’any 1906, motivada per la baixa qualitat del menjar i dels tractes que rebien i també la fuga de 13 presoners el 7 de juliol del 1920. El fet més destacable però va ser l’empresonament i mort dels assaltants de la Caixa d’Estalvis de Terrassa del 1923 i de la que en parlaré en el proper article.


Accions

Informació

One response

5 11 2008
Ricard Font Serra

Recordo que vaig anar a veure un presoner conegut meu. El van deixar acostar a la finestra enreixada que donava al carrer, o millor dit a la placeta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: