Paper “el Elefante”, anys 60 i 70

19 06 2008

paper higienic el elefante Avui el meu record no te gaire a veure amb Terrassa, però si amb una cosa que molts terrassencs recordaran, es tracta de retre un petit homenatge a un paper que va marcar una generació (anys 60 i 70), el paper higiènic “el elefante”.

Jo recordo especialment el seu color marró i que era molt dur. El que no recordo és quin paper s’utilitzava abans, potser és que no n’hi havia? També recordo el paper de cel·lofana que l’embolcallava i que fins i tot l’havia utilitzat per treballs manuals del col·legi. Si algú ho recorda, era important no equivocar-se de cara, ja que una era fina i l’altra rugosa i no us explico que et passava si utilitzaves l’incorrecta.

Una curiositat: el logo de l’elefant el va dibuixar un delineant que treballava a la Campsa i que es deia Manuel Marcos. Ara aquest producte, que crec que fabricava una empresa navarresa, ja només es pot trobar en col·leccionistes o al e-bay a un preu entre 20 i 30 €.


Accions

Informació

4 responses

19 06 2008
Ricard Font Serra

Recordo que per senyalar les dosis de cada eixugada, hi havia uns taladres i aixi facilitar l’estripada, però el cert és que mai es trencava pels forats.

22 02 2011
Francesca

ufff…. jo recordo aquest paper i sincerament quan van començar a sortir el que son més com ara, blancs i suaus semblava mentida i tot… Un riu quan hi pensa, però ben mirat tal com comentes tú al post, no se pas que hi devia haver abans que el paper del “elefante” …

30 05 2013
Ferran Sala Casasampere » botigues-museu de Salàs del Pallars-Casa Leonardo de Senterada

[…] També hi trobareu tot tipus de papers de wàter com el paper “El Elefante” (també poder fer click aquí i llegar un record on en parlàvem), pots amb sobrets de “Lithines”, tot tipus de cubets de […]

20 10 2014
Marta Fité Bacardit

Si, quins records! jo anava a casa dels meus avis i estava penjat a la paret en un quadrat de fusta amb un passador gruixut que s’obria per poder-lo canviar.
Abans del paper elefante, segons la meva mare, la gent utilitzaven paper de diari que en feien quatre o sis trossos de cada full i en un ganxo semblant a un ham es penjava a la paret.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s