Els problemes de proveïments i les cartilles de racionament

13 06 2008

Revista Front del POUM Aquests dies em estat preocupats pels efectes d’una aturada de transportistes i això m’ha fet pensar en un article aparegut a la revista “Front” del POUM (Partit Obrer d’Unificació Marxista) de data 6 de maig de 1936 ( fa poc més de 72 anys).

Fixeu-vos que parla de problemes de proveïment de matèries bàsiques per culpa de que aquests són requisats abans d’arribar a la ciutat.

També podem veure com en aquella època es feien servir les cartilles de racionament, tot indicant quines podien passar a recollir una simple pastilla de sabó a canvi d’un cupó destinat en principi a un proveïment de mongetes. Les patates si llegiu l’article veureu que es van poder vendre a 75 cts. el quilo.

I ara ens queixem si per culpa de la vaga no tenim gasolina pel cap de setmana, potser que ens ho rumiem una mica, no creieu?


Accions

Informació

2 responses

7 07 2008
Ricard Font Serra

Un dels proveiments racionats era la benzina, que la suministraven amb uns tickets que donaven a cada cotxe cada mes, llavors si volien circular més instalaven un gasògeno que era un forn que mitjanzant la combustió incompleta de carbó obtenien monòxid de carbó que despres aquest gas degudament filtrat podia acabar la combustió en el motor de l’automóvil passant a diòxid i per tant actuava com el gas de la benzina. Jo tinc fotografies del ford del meu avi amb un gasògeno darrera. He de dir també que si tenies diners i volies gastar trobaves tota la benzina que necessitessis d’estraperlo.

25 04 2011
Crítica

Esteu barrejant història amb opinió personal.
I ara ens queixem dels telenoticies? potser que ens ho rumiem una mica, no creieu?
Nota.- Aquest no ha volgut estar mai un espai d’història, sinó un lloc perr compartir records. No soc historiador només he volgut obrir un espai per compartir records sobre Terrassa i, moltes vegades, en els records de les persones hi ha interpretacions i opinions personals. De totes maneres si l’opinió ha molestat a algú li demano disculpes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: