L’antic carrer del Forn

2 06 2008

plaça del doctor cadevall La foto que avui he triat és per il·lustrar la història de l’antic carrer del Forn (aquest era el nom que se li donava a la part del carrer de la Unió per sota del carrer major i que avui tambè porta (just el carreró que es veu al mig de la fotografia triada).

La història és ben antiga, i diu que el rei Jaume I, en data 16 de les calendes de novembre de 1217, donava a perpetuïtat el forn per coure pa de la vila de Terrassa, als germans Pere i Ramon de Sant Cristòfor i a Guillem Torrella, així com a la seva esposa Guillema.

A la foto, del 1928, també podem apreciar com era l’actual Plaça del Doctor Cadevall i veure les cases que es van enderrocar a l’esquerra per ampliar el citat carrer del forn. Com a record personal us diré que, aquesta plaça jo sempre l’he anomenada la plaça dels viatges “Aster”, degut a que hi havia una agencia de viatges que duia aquest nom.


Accions

Informació

Una resposta

3 06 2008
Ricard Font Serra

Al bell mig de la plaça hi havia una font semblant a una torre amb pica a tot el vol, perque puguessin beure els animals de tir, ja que abans bona part del transport es feia amb ases, mules i cavalls.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s




A %d bloguers els agrada això: