El Carrer Cremat i les barraques

25 05 2008

carrer cremat al 1930 La història d’aquest carrer és de les més antigues de Terrassa, ja que sembla que les primeres cases foren edificades l’any 1201 en aquest indret. El nom més antic que coneixem és el de carrer de na Morella (S. XIV) i n’Eimerich. El nom popular de carrer cremat se li dona arran d’un incendi del portal situat a tocar del raval, esdevingut a mitjans del segle XV.

L’any 1890 l’entrada encara era pel carrer major i a la part dreta hi havia uns abeuradors que li donaven un aire molt de carrer de poble. Al número 27 s’hi va instal·lar les primeres màquines que van subministrar electricitat a Terrassa (any 1897). Vull destacar uns establiments que molt de vosaltres recordareu: “les barraques” amb la Sra. Maneleta atenent al públic i “cal Camón”. En recordeu d’altres?

L’enllosat actual es va inaugurar el 26 de maig del 1976. La fotografia de l’arxiu Tobella ens mostra el carrer cremat l’any 1930.


Accions

Informació

4 responses

26 05 2008
Rafael

El Gran Basar.

27 05 2008
Jordi Bonvehi

Genial el bloc sobre Terrassa!!!

Amb el teu permís he linkat el teu bloc.

Enhorabona i segueix postejant, prometo llegir!

JORDI BONVEHI

Resposta.- Gràcies pel teu comentari.
Aquest espai l’he volgut fer per tothom qui tingui records de la nostra ciutat i com pots veure intenta fugir de protagonismes individuals.
Sempre que vulguis aportar un record serà benvingut.

31 05 2008
Ricard Font Serra

Si passeu pel carrer Mosterol, veureu una botiga amb aspecte modern que diu Les Barraques. Son els mateixos del carrer Cremat que es van traslladar, quan varen enderrocar l’antic edifici.

1 06 2008
Ricard Font Serra

També m’han dit que el nom de les barraques, venia de les barraques fixes que hi havien a la plaça Vella quan era plaça del mercat, estaven situades a la cantonada amb el carrer cremat, encara s’en poden veure fotografies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: