El carrer Topete 2a part (Cal Rabasa i els matalassers)

15 05 2008

El matalasser Seguim resseguint el carrer Topete pel cantó de Cal Codina, destacant una matalasseria (d’en Laureà Burrull) que hi havia just abans de la cantonada del carrer de l’Aurora.

Els matalassers d’aquells anys oferien la seva feina de “fer matalassos” que consistia en anar a les cases i desfer els matalassos de llana, la roba es rentava al safareig de la casa mentre el matalasser armat d’uns bastons especials picava la llana i l’esponjava. Desprès la tornava a posar dins del matalàs, el cosia i li passava les betes per què guardés la forma adequada. Aquesta feina es feia aproximadament cada dos anys.

Aquesta part del carrer no tenia més botigues ja que era ocupada en bona part per una fabrica. Un cop passat el carrer del Viveret (que és on jo vivia) ens trobàvem amb la pastisseria de “Cal Rabasafoto actual de cal rabasa , que originàriament havia estat situada al carrer del Nord de Terrassa, tot i que els qui la van crear venien de Ribes de Freser. Deixeu-me destacar la seva coca i els seus “braçets de gitano” de crema. braç de gitano.


Accions

Informació

4 responses

24 10 2008
Núria

Només una puntualització: el sr. de la foto no és el matalasser del carrer Topete. Podria ser el de la carretera de Rubi, no ho sé del cert, però no el del carrer Topete.

21 01 2013
Anònim

¿Tienen más información sobre la Pastisseria Rabasa?

1 02 2019
Rosa barrull

No és Burrull sinó Barrull!!

1 02 2019
SRC

Nota: en un anunci del 1930 indica Matalasseria de Laureà Burrull i per això he indicat aquest nom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s