El cementiri nou (1932)

3 05 2008

capella del cementiri nou El Cementiri Nou es va decidir construir-lo el 1926, en uns terrenys de Can Torrella del Mas (per això a Terrassa, quan mor alguna persona es diu que se’n ha anat a Can Torrella), però, no es va inaugurar fins el 1932, per cobrir la necessitat de la ciutat de donar cabuda als difunts que ja no hi cabien en el Cementiri Vell, absorbit dins de la ciutat, degut al seu fort creiexement urbanístic.L’obra és deu a l’arquitecte Melcior Vinyals i al principi la seva capacitat era de només 12.000 enterraments, totalment insuficients degut a la forta immigració que va rebre la ciutat a partir d’aquells anys.

En la foto que he triat, podreu veure la capella del cementiri (exactament igual que la que avui acull els funerals) envoltada de boscs, ja que encara es tenien que urbanitzar els carrers interiors i només tenia pavimentada l’avinguda principal.

Hem de recordar que durant uns anys els dos cementiris van funcionar a la vegada. La foto es de l’any 1932 obra del Sr. Font, que molt amablement m’ha fet arribar unes imatges commemoratives de la medalla del 75 aniversari del cementiri moneda 75 aniversari cementiri revers moneda 75 aniversari cementiri editada pel GFNiDC.


Accions

Informació

4 responses

7 05 2008
Ricard Font Serra

Tènvio la medalla del grup commemorativa del 75 aniversari del Cementiri nou

27 05 2008
miki

Espero que encara hi hagi cementeri

3 06 2018
Marta Sala

Llàstima de nínxols. Qui se’ls va inventar? 😬 Si la gent fos enterrada a terra, com passa arreu, encara em faria goig anar-hi. No suporto els blocs de pisos de morts…

11 06 2018
Ricard Font i Serra

Últimament he tingut d’anar al tanatori de Sabadell, no te res a veure amb el tanatori del cementiri nou municipal de Terrassa. Els tanatoris de Barcelona tampoc superen al de Terrassa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: