XVII Aniversari “Liberación de Tarrasa” (1956)

25 04 2008

Aniversari 1956 Alzamiento Nacional XVII aniversari alzamiento XVII aniversari alzamiento 3 XVII aniversari alzamiento 4 Aquest document, tracta de la commemoració que es feia cada any a Terrassa de l’Aniversari de la “Liberación de Tarrasa” i que, com podreu comprovar amb el programa d’actes que reprodueixo, era una festa molt important.

La salutació no te pèrdua i el llenguatge emprat és indescriptible, llegiu-lo i veure quina era la manera de dir les coses en aquells anys. Com veureu en els actes, el “Frente de Juventudes” era el gran protagonista, tot i que el que trobo més sorprenent és l’audició de sardanes que en aquells anys es devia veure com un acta purament folklòric. Destaco també el partit del “C.D. Tarrasa” justament amb el Real Madrid, tot un derbi.

Aquest document tindrà continuïtat amb un de similar que publicaré aviat en aquest blog.


Accions

Informació

2 responses

26 04 2008
Rafael

A Can Culapi de petits, aquest dia, ens duien d’excursio, i ja al batxillerat si li deis al profe de “Formacion del espiritu Nacinal” que havias anat al ofici et posaba un 10.
“Que tiempos aquellos” ¡¡¡

30 04 2008
josep badrenas

D’aquesta celebracio, recordo amb molt detall la guàrdia que es montava al monument dels caiguts, al passeig. Durant tot el día hi havia uns falangistes uniformats amb camisa blava que es tornaven les guàrdies als quatre costats del monument.- Hi havian anys que feia molt fred, i tot i amb aixo aguantaven estoiament les guàrdies, inclus ho reordo nevant algun any. Jo treballava a la Mutua, en els balcons que hi havian just devant del monument, es a dir, els tenia al devant tot el día, cada any per aquesta data.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: