La Fonda – Hotel Peninsular d’en Josep Pompidor

11 03 2008

fonda peninsular La Fonda – Hotel Peninsular era una de les moltes fondes que hi ha hagut a la nostra ciutat (Fonda Espanya, Fonda del Jardí, Fonda de la Unió, Fonda de la Torre, Fonda de l’Univers,…). Aquesta estava situada al Raval de Montserrat, en el número 20 (si ens hi fixem, avui encara podem veure el vell portal d’entrada – nota: veure un comentari que ho aclareix).

El seu primer propietari va ser en Josep Pompidor i va inaugurar la Fonda el 24 de juny de 1877. Com podeu llegir a la propaganda que avui us mostro, en els seus locals hi tenia la seu el “Centro del Instituto de Fabricantes”, conegut com Institut Industrial. El 10 de juny del 1883 va inaugurar les primeres instal·lacions de hidroteràpia de la ciutat als banys del Hotel Peninsular d’acord amb el Centre Mèdic de Terrassa. L‘establiment oferia un servei especial de carruatge per portar els seus clients fins l’estació del Nord.

L’Ajuntament feia servir l’Hotel per allotjar els personatges que venien de visita a la ciutat i organitzava dinars a la Fonda tot sovint, aprofitant la seva proximitat.


Accions

Information

2 responses

11 03 2013
Joaquim Verdaguer

Voldria fer un aclariment: el vell portal de l’entrada que encara podem veure al raval com aparador d’una botiga de roba, no era la fonda Pompidor, sino la fonda España. Els unic vestigis que queden de la fonda Pompidor és la galeria del darrera de l’Ajuntament

11 03 2013
Ricard Font Serra

Jo recordo que deien que la fonda Espanya era el lloc ideal per anar al llit amb una parella de lligue.

Deixa un comentari