Un claustre de Barcelona a Terrassa?

11 02 2008

casa alegre Al número 69 del carrer del Nord hi havia una bonica casa, que havia estat propietat antigament d’un notari anomenat Faura. Posteriorment va ser adquirida per la família Ferrer de Barcelona que va engrandir els seus jardins, una jardins magnífics que contenien uns bellíssims fragments de claustre romànics i gòtics procedents del monestir de Sant Pere de Puel·les, de Barcelona, obra dels segles XII i XIV, que la mateixa família Ferrer van fer transportar pedra a pedra fins Terrassa.

Posteriorment va passar a ser propietat de la Família Freixa, tot i que els meus pares l’havien coneguda sempre com a casa de Cal Quimet Alegre o casa Alegre.

claustres de la casa alegre Per cert, del primitiu claustre gòtic de Sant Pere de Puel·les se’n conserven 10 arcs gòtics del segle XIII, al carrer de Sant Ignasi i un segon fragment al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Crec que els arcs romànics es conserven actualment al castell cartoixa de Terrassa.


Accions

Informació

2 responses

12 02 2008
xavier caballe

Jo també en vaig parlar fa unes setmanes 🙂

http://caballe.cat/wp/2007/10/12/claustre-de-sant-pere-de-les-puel%c2%b7les/

Resposta: Moltes gràcies pel teu link, les teves fotografies ens ajudaran a veure l’estat actual del fragment del claustre tal i com es troba en l’actualitat.

3 08 2015
BARCELONA DE LUNES A VIERNES ENTRE EDIFICIOS Y EXPOSICIONES | Barcelona En Horas de Oficina

… en el MNAC y, a modo de escultura al aire libre, un fragmento con diez arcos góticos en la calle Sant Ignasi de la ciudad de Terrassa. El actual convento está situado en la calle Anglí del barrio de …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s