Anuncis de fa 50 anys (III): Armengol i Cardellach

28 01 2008

anunci armengol anunci cardellach Seguim la col·lecció: El de cal Armengol, anomenat popularment “el blau” és conegut de tothom i l’altra, el dels magatzems Cardellach, suposo que deu ser el de que s’anomenava popularment com “cal 95” i es que, segons diuen, tenia un apartat on es venien productes tots al mateix preu: 95 cèntims (una mena de precursor de les botigues del “tot a cent”).


Accions

Informació

2 responses

29 01 2008
Rafael

A cal Cardellach també era el 95, perque hi havian fet campanyes de tot a 95 cts.
Per reis hi posavan un ReY de cartro, de mida natural i era a on jo anava a tirar la carta, val adir que el Xiu – Xiu encara no tenia vida.

25 02 2008
Josep Badrenas

A cal 95, (almacenes cardellach) penso que era el numero 95 del carrer de sant pere….pero no n’estic segur.- de totes maneres lo mes destacat de l’establiment eran els aparadors que eran com una sala molt gran (llavors els m2 d’espai no tenian el valor d’ara) i hi havian uns miralls còncavs i altres de convexos on et miraves i et veies o molt llarg i prim o molt baixet i rabassut.- Jo, que anava a col.legi a Cultura Pràctica que era al pis de sobra, passava mols dies amb els companys de classe a miran-se i a riure’s l’un de l’altre de la pinta que feiem reflectits en aquells miralls tan originals.- Tenia entrada principàl pel carrer Sant Pere i entrades laterals pel carren San Fructuoso (avui Cardaire) – Al plegar de vendre joguines, el fill o successor va posar-hi una botiga de fotocòpies que es deia “Copies Cardellach) que va ser-hi durant bastants anys, fins el tancament definitiu de l’establiment, fa pocs anys, per a fer-hi pisos.
resposta.- Molt interessant la teva aportació. m’has fet recordar lo dels miralls que ja tenia oblidat. I lo del número 95 igual és cert, ho haurem d’esbrinar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: