La Fira de Santa Llúcia i les modistes

6 12 2007

Fira Santa Llúcia

El dia 8 de desembre era el dia en que s’estrenaven els abrics i la roba d’hivern i més o menys per aquestes dates s’inauguren les anomenades Fires de Santa Llúcia (tot i que la diada és el dia 13), que a la nostra ciutat s’ha vingut fent a la Plaça Vella.

La Festa de Santa Llúcia era especialment celebrada per les modistes ja que és la seva patrona.

Desprès de la missa del rosari cantat que es feia a l’església del sant Esperit, es cantaven els goigs de Santa Llúcia. Fixeu-vos si era important aquesta celebració que en els anys 50-60 es feien concerts, balls de sardanes, òpera i balls de saló. També es van organitzar durant anys els concursos de vestits de paper.

La Fira tots la coneixem, ja que segur que de petits o de grans hi hem passejat i hem acabat comprant-hi una figureta, abans de terrissa i ara segurament de plàstic. Però del tema dels pessebres i del Nadal ja en parlarem un altre dia.


Accions

Informació

2 responses

9 03 2008
josp badrenas

realment la festa de santa llùcia a terrassa era un dia important ja que les modistes i les del ram de l’agulla, cosidores, i d’altres oficis la tenian com a patrona.- Totes les noies feien festa i era un goig veureles a passejar per la plaça vella mudades i empolainades.- Al vespre, el ball de les modistes es feia a la CNS que era on avui hi ha els sindicats UGT i CCOO al carrer cremat i hi anava molta, però molta gent jove.- Unes festes inolbidables pels que les vàrem viure en aquella època en que aquests esdeveniments eran escassos.

6 12 2009
Ricard Font Serra

Per Santa Llúcia, es munten els pessebres, que es desmuntaran per la Candelera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: