Els pràctics i el fred d’abans

20 11 2007

masia nevada 1912 Aquesta setmana ha fet bastant fred i per això aquesta imatge m’ha semblat adient per il·lustrar el record que tinc de quan era petit i a Terrassa feia molt més fred que ara.

Un dels complements que fèiem servir per combatre el fred eren els pràctics, una mena de bufandes cordades que sempre estaven mullades per dins degut a la condensació que produïa la mateixa respiració i que acostumaven a tenir el “forro” rosegat, ja que als nens ens era impossible tenir un pràctic tapant-nos la boca i no mossegar-lo contínuament. No se si encara es fabriquen els pràctics o si porten un altra nom, però si algú en sap alguna cosa us proposo que l’expliqueu en els comentaris, gràcies.

Per cert, la foto es d’en Ginesta i correspon a una postal impresa per E. Cadevall de l’any 1910 (fixeu-vos que encara no estava finalitzada la construcció de la torre de la Masia Freixa).


Accions

Informació

2 responses

21 11 2007
Rafael

Jo li tenia un odi visceral i a la que tombaba la cantonada, del carrer Vallhonrat amb Vinyals, ja me l’havia tret.

25 12 2008
Jordi Magrinya

Crec que els practics han passat de moda definitivament. De fet, m’ha estat dificil de trobat qui sapiga que són, pero per gentilesa de la meva germana ha aparegut una foto on en duc un. Si la voleu veure, l’he posada al “facebook” aprofitant les dates.
Per altra banda, totalment d’acord amb el tema del “rosegament del folre” (i un cop foradat, començava a apareixer la borra de l’interior…)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s