Els patis de Terrassa i la seva fauna (i 3)

27 09 2007

tortuga mediterrania Avui li dedico la fotografia a una part de la “fauna” que hi havia en aquests vells patis. Recordo que, fa bastants anys, hi havia moltes sargantanes prenent el sol i ara ja no se’n veuen (què ha passat amb elles?). Sembla que han estat substituïdes pels “dragons”, que surten al capvespre a caçar mosquits llimacs i petits cargols.

Un habitant típic d’aquests patis eren les tortugues mediterrànies i és que quasi be tothom en tenia una. A casa dels pares en teníem dues i fins i tot varem aconseguir que criessin.

Ocells de tot tipus, peixos i capgrossos a les bases, gats de teulada, gossos sense raça coneguda i coloms missatgers que algun veí criava per les competicions, ajudaven a completar aquesta mena de “Zoo d’en Pitus” que feia les delícies de la mainada d’aquells anys.


Accions

Informació

One response

21 07 2008
Ricard Font Serra

Els patis donaven als terrassecs que podien gaudir-ne, una qualitat de vida que al meu entendre no dona, ni el millor dels pisos. Viure en un pis és viure engabiat, sense contacte amb la naturalesa. Jo en el pati de casa, que era molt gran, hi havia tingut tota classe de bestiar: tortugues, coloms, gallines, galls d’indi, gossos, gats, conills, canaris, etc. També hi havia cultivat un hort, amb tomàquets, enciams, escaroles, obergínies, pebrots seves, alls, etc. Avui dia hi ha nens i nenes, que les verdures només les han vistes envasades al supemercat, i fins i tot no saben ni com és un pollastre viu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s