Condicionament terrassenc

11 09 2007

acondicionament A principis del S.XX, els industrials terrassencs van considerar oportú la creació d’un condicionament públic de matèries tèxtils. Aquesta iniciativa va ésser acollida per uns quants d’aquests industrials i van decidir constituir una associació (febrer 1906) per crear el primer condicionament d’Espanya, inaugurant-lo el 16 de setembre del 1906 en un edifici del carrer del nord, 104.

L’any 1907 van passar pel condicionament 1.491.436 quilos de llana, arribant-se a un màxim de 14.767.219 quilos el 1922.Degut als increments de la producció es va creure oportú canviar de local i la decisió va ser construir-ne un de nou en uns terrenys del passeig 22 de juliol. El nou edifici el va construir en Lluís Moncunill i es va inaugurar l’any 1916. La crisi dels 60 va portar canvis importants en el món tèxtil i el condicionament va haver de replantejar el seu àmbit d’actuació, donant cada cop més importància al seu laboratori d’anàlisis, fet que va comportar el progressiu canvi de nom cap al de Leitat – Centre Tecnològic, que és com el coneixem avui en dia.

En la foto (Arxiu Tobella) que he triat podeu veure l’edifici amb les seves naus industrials just davant de les vies del tren del Nord, que en aquella època encara no estaven soterrades.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: