La Festa Major del 1957

2 09 2007

Programa Festa Major 1957 Avui he trobat un programa de la Festa Major de l’any 1957, just ara fa 50 anys i aprofito per reproduir-vos la portada. A la primera fulla, signada per la “Comisión de Fiestas de la ciudad”, diu: “el jubiloso repique, la vibrante voz de las campanas nos llama e invita, cual heraldo de nuestra Fiesta Mayor, a vivirla en plenitud, con rebosante alegría en el corazón, con inefable alborozo en el alma”. No us sembla increïble aquest llenguatge emprat en la presentació?

Una perla més: “A las 6:30 audición de Sardanas organizado por el grupo sardanístico de Educación y Descanso en los Jardines del Frente de Juventudes” i “a las 9:00 retreta por la banda de trompetas del regimiento de caballería de Numancia nº9” , no es pot conjugar millor la part folklòrica amb el franquisme més recalcitrant.

En aquella època encara es feien balls al ”entoldado municipal”, concursos “pajariles” i la “Fiesta de la Banderita” per recollir fondos per la beneficència. Una immillorable Festa Major, sens dubte…


Accions

Informació

3 responses

17 03 2008
Josep Badrenas

Jo en aquelles festes majors, m’ho passaba molt be (tenía 17 anys).- Tothom estrenaba trajo o al menys la camisa i la corbata i la gent sortía al carrer a viure la festa (no com ara que s’aprofita per anar a la platja) – Les sardanes les feian als jardins del Frente de Juventudes i per la festa major en feien tambe al raval i a la plaça del progrès. Era tipic el ball amb la orquestra Hot Club i el seu cantant Hernan (que en realitat es deia Hernandez) que es repetia cada any com a numero estelar del programa. Era una bona orquestra i tocaban molt be!!! La veritat es que no teniam gaires alternatives per a triar, i per aixo gaudiam mes de les festes majors, la fira, els “aplecs” i coses aixi.

8 06 2008
Miquel

Estem interessats en conèixer la història de l’orquestra Hot Club de Terrassa dels anys 55/60. Ens en podrieu dir alguna cosa?
Agraïts

12 07 2008
Ricard Font Serra

El entoldado, en català se’n deia l’envelat. Ara no se perqué en diuen una carpa. Algú m’ho pot explicar?. Per mi una carpa és un peix de riu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: