El Telèfon a Terrassa

8 08 2007

sistema de telèfon breguettelèfon breguet 2  En Josep Vallhonrat va sol·licitar el 23 d’agost del 1883 a l’Ajuntament de Terrassa la instal·lació d’un tub subterrani que posés en comunicació el seu despatx amb el seu domicili a la plaça major i aquest fet va fer que el consistori es comences a interessar pel tema de la telefonia.

El 26 de setembre del 1884 en Francesc Giralt va aconseguir instal·lar a casa seva (Sant Pau, 12) un micròfon de la casa francesa “Bréguet” (veure imatge), que permetia la comunicació entre una habitació i una altra de la casa.

Van passar uns quants anys i terrassa va deixar escapar l’oportunitat d’instal·lar una Central Telefònica, opció que si va obtenir Sabadell que hi va esmerçar més recursos. El 29 d’octubre del 1891 es va proposar una sub-central de l’estació concessionària de Sabadell i es va acceptar fer-la en el segon pis del carrer Fontvella, 65 (on hi havia la “Cuina Moderna”), començant el seu servei l’1 de gener del 1892.

La primer fàbrica que es va abonar al servei fou la casa Freixa del Vapor Busquets i el primer particular, en Francesc Giralt (Fontvella, 90).

Anuncis

Accions

Informació

One response

8 08 2007
Núria

Estic entusiasmada amb el teu blog!! M’encanta!! Gràcies i endavant!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s