El Telègraf a Terrassa

6 08 2007

Sistema de telègraf morse  La primera instal·lació d’una estació telegràfica a Terrassa es va fer el 5 d’octubre del 1865 al carrer de la Societat, 24. Aquest servei va quedar interromput per les revoltes del 67 i 68 i fins el gener del 1968 no es va poder restablir el servei des de la nova oficina del carrer del Nord, 6 primer pis, casa que servia també com a central de correus i que era coneguda com a “Cal Puig de la Bauma”.

Durant molts anys (del 1901 al 1923) l’oficina de telègrafs va estar al carrer de la Fontvella, 127 per desprès traslladar-se al carrer de Sant Jaume, número 50.

El telègraf elèctric (veure imatge) va utilitzar inicialment el sistema “morse” per la codificació dels missatges, una mena de codi de punts i ratlles (sons curts o llargs) que conformava el missatge que l’emissor enviava i el receptor rebia. 

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

18 02 2009
Antoni Romera

M’interessaria saber on estava ubicat exactament la oficina de correus al voltant dels anys 1940 al 1950. Oi que no hi era on és actualment? Gràcies

19 02 2009
josep badrenas

Hola Antoni: L’oficina de correus d’abans de la paça Verdaguer, era a la placeta de Saragossa, fent xamfrà amb cami fondo i nou de sant pere. Era un local amb planta baixa, molt tronat…com tot el d’aquella època!!! Per mi la placeta de Saragossa, encara segueix sent la placeta de correus, però ningú m’enten.

Josep

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s