L’Escola Social i els pecats (i 4)

18 07 2007

confessionari  L’Escola Social, tot i ser laica, en aquells anys (el franquisme era ben viu) no podia viure al marge del políticament correcte i en ocasions tenia que acceptar algunes de les regles socials de l’època.

En aquest cas em refereixo al temes religiosos. Mentre d’altres escoles feien missa diària (com a Can Colapi), nosaltres cobríem l’expedient amb anar-nos a confessar una vegada al mes a l’església del Sant Esperit. El problema era empescar-nos cada vegada quin pecats venials (de mortals crec que no en fèiem) li explicàvem al mossèn: que si haviem tingut “pensaments impurs”, que si ens havíem “barallat amb els companys”, que si havíem “contestat als pares”,… i tot plegat per aconseguir l’absolució a canvi d’un parell de parenostres i algun credo.

L’acte de la confessió era obligat si desprès volies anar a combregar (net de pecats) a la missa del diumenge (quina menjada de coco, deu meu!). L’únic que  m’agradava d’anar-me a confessar és que abans anàvem a esmorzar al frankfurt del carrer Sant Pere, que per aquelles dates havia obert les seves portes (recordo que va ser el primer que es va obrir a Terrassa).


Accions

Informació

3 responses

17 03 2008
Josep Badrenas

Si no recordo malament, el franckfur era al carrer gavatxons, el mateix que hi ha ara, pero mes petit.- . Aquelles salsitxes i aquell “llumillu” com en deiem llavors, eren bonissims!!! (sería la gana?)

19 03 2008
Rafael

I hi podem afegir el vaset de Montroy Masana.
Jo vaig ser un dels que el vem inaugurar.

1 04 2008
Francesc Casas Morral

Molt satisfet per els records de cal Artiges, encara que no vaix coneixer al “sapo”, vaig tenir de profes a la Srta Pepita, Lola , Sr.Ayuso, la Srta. Pilar, i seguit després de la clase d’en Joan Artiges Lapeyre.
Potser avui una de les identificacions per coneixer ex alumnes era el tipus de lletra que ens feien escriure.
Salud
Resposta.- La lletra encara la conservo i efectivament és fàcil identificar un ex-alumne de l’escoal social per la seva lletra escrita. Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s