Diada de Sant Cristòfol (10 de juliol)

10 07 2007

Celebració de Sant Cristòfol Recordo que de petit anava, tal dia com avui, diada de Sant Cristòfol (patró dels conductors), a l’església del Sant Esperit on es feia la benedicció dels vehicles (cotxes, motos i bicicletes entre d’altres). Avui és doncs Sant Cristòfol, el patró dels automobilistes, dels que abans en denominaven xofers i que es deu al fet de que una tradició mil·lenària diu que qui es posa sota el patronatge d’aquest sant no morirà d’accident.

Dels tres patrons de la nostra ciutat sols es coneixen goigs dedicats a aquest Sant. L’altar on es venera aquest sant és el segon entrant a mà dreta de la catedral i, antigament, la porta dreta d’aquest altar donava al cementiri de la vila.

La tradició feia que cada any el dia 10 de juliol és fes una missa solemne, on es repartia un tradicional ramet d’espígol florit que, segons creença popular, preserva de malalties de tota classe de dolor. Ignoro si actualment és viva o no aquesta tradició.

La foto està presa davant de l’antiga façana del Sant Esperit abans del seu enderroc i es pot veure el capellà beneint un cotxe d’època. La foto és obra de Isidre Lloses – Arxiu Tobella.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s