El cinematògraf a Terrassa (2)

8 07 2007

Anunci Lumiere  (continua de la 1) En Gaetano Galítzia, desprès de recórrer diferents pobles, el 4 de setembre de 1904, va instal·lar-se al teatre del Retiro, oferint programes que es componien de 10 pel·lícules curtes que costaven 0,25 pessetes la butaca i 0,15 dret. En feien dues sessions el dissabte, quatre al diumenge a la tarda i dues per la nit.

Al Teatre Principal es van començar a projectar pel·lícules de la casa Lumiere, l’abril del 1906. En Galítzia poc desprès va obrir una nova sala en un local del C/ Llessamí i va introduir la novetat de que les pel·lícules eren comentades per un home que explicava l’argument als assistents. L’èxit ràpidament es va estendre a altres sales de cinema i hi havia qui anava a escoltar al xerraire més que a veure la pel·lícula.

La primera sala oberta exclusivament per oferir espectacles de cine es va obrir el 13 d’octubre del 1906 i s’anomenava “Arts-Lucis”, desprès es va inaugurar el Teatre del Recreu (1912) i així successivament.


Accions

Informació

One response

12 07 2008
Ricard Font Serra

Encara que això que vaig a comentar és molt modern, jo recordo el Cine Iris a la carretera de Rellinars, cap al final de les cases, que a l’estiu com el cine era molt petit i la gent no hi cabia, obrien la porta i deixaven que veiessin la pantalla des del carrer. La clientela es portava la cadira, i dic la clientela perque passava un home a cobrar-los igualment l’entrada. No sé si era a un preu més reduït.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: