L’Asil Busquets i la monja dels caramels

6 07 2007

Asil En Salvador Busquets i Soler va decidir en el seu testament del dia 16 de febrer del 1901 (va morir el 1 de maig del 1901), que s’incorporessin tots els seus bens per emprar-los en la construcció i sosteniment d’un edifici asil per acollir els infants de les classes obreres de la ciutat, encarregant-se d’aquest servei les germanes de la caritat de Sant Vicenç Paül.

El primer Asil és va instal·lar al carrer de l’església 13, lloc del convent de les germanes Carmelites (1 de gener del 1903). A l’octubre del 1906 es van adquirir els terrenys on actualment hi ha l’Asil i el 24 d’abril del 1908 es va inaugurar el nou edifici.

Actualment segueix acollint nens i nenes, però aquest ja no van vestits com els de la foto (Arxiu Tobella) dels anys 20 que avui he triat.

Recordo haver portat durant molts anys la roba que a casa ja no utilitzàvem, les joguines que ja no fèiem servir però encara estaven noves o fins i tot les safates d’entrepans o pastes que havien sobrat de les festes que fèiem a casa. També recordo la monja que t’obria la porta i que sempre t’obsequiava amb algun caramel.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: