Recordatori del Funeral d’Alfons Sala

21 06 2007

Recordatori 1Recordatori 2 Avui us vull mostrar el recordatori de la missa de funeral d’Alfons Sala i Argemí que s’ha conservat durant tots aquests anys a casa dels meus pares.Fixeu-vos en la part on surten tots els bisbes i cardenals que preguen per ell. Alfons Sala i Argemí (Terrassa, 1863 – Barcelona, 1945) dirigí l’empresa tèxtil Sala Badrinas. Va ser membre de la comissió organitzadora de la Caixa de Pensions. President de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa durant 1891-1896. Creà l’Escola d’Enginyers Industrials Tèxtils d’aquesta ciutat i al 1926 fou nomenat comte d’Egara.

Com a polític va defensar el proteccionisme econòmic. Membre del partit Lliberal, va ésser diputat per Terrassa del 1893 al 1922. El 1919 va fundar la Unió Monàrquica Nacional, recolzat per l’aristocràcia catalana reaccionaria. Desprès de participar en el cop d’estat de Primo de Rivera, va ésser nomenat senador vitalici (1923) i president de la Mancomunitat catalana (1923-1926). A la seva manera de fer política se li va denominar “Salisme”.


Accions

Informació

One response

7 07 2008
Ricard Font Serra

Tinc, filmacions del meu pare del funeral de l’Alfons Sala i de la inauguració a la Plaça Vella del monument que ara és al paseig. Si el Santi la vol penjar a videos antics està a la seva disposició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s